Babylab voor Taalonderzoek

Babylab Nieuws

Babylab weer geopend

We gaan weer starten met ons onderzoek in het Babylab! Weliswaar zal dit heel geleidelijk gaan, maar we zijn heel blij dat we weer open mogen.

In de afgelopen maanden is er een protocol opgesteld voor de heropening van de ILS Labs, waaronder ons Babylab. In dat protocol staat welke maatregelen wij al genomen hebben en hoe wij te werk gaan in de huidige coronasituatie. Wij willen natuurlijk alles doen voor de veiligheid van zowel onze deelnemers en hun ouders/verzorgers, als van onze medewerkers en studenten.

In Janskerkhof 13/13a is daarom een éénrichtingsroute aangegeven; u komt nu binnen op Janskerkhof 13a (de linkerdeur). U wordt ontvangen door de onderzoeksassistent die u naar het Babylab zal begeleiden.

Waar het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden dragen wij in overleg mondkapjes; wij kunnen u ook vragen om een mondkapje te dragen. Bij EEG-onderzoek zal de onderzoeksassistent een gezichtsscherm en een schort dragen als het onderzoeksmutsje opgezet wordt, omdat zij daarvoor vlak bij u en uw kindje moet staan. Tijdens de experimenten zelf is het niet nodig om een mondkapje te dragen, omdat u zich dan in een andere ruimte bevindt dan de onderzoeksassistent.

Vanwege het éénrichtingsverkeer vragen wij u om, als dat kan, geen kinderwagen mee te nemen. Deze kunt u nu niet meenemen naar het Babylab. Mocht u toch met een kinderwagen willen komen, dan informeert de onderzoeksassistent u waar u de kinderwagen na afloop van het onderzoek weer op kunt halen.

Als u vragen heeft over een experiment, over onze maatregelen of over iets anders: wij beantwoorden ze graag. U kunt ons bereiken via de mail: babylabutrecht@uu.nl.