Babylab voor Taalonderzoek

In de media

Op woensdag 28 februari 2024 verscheen in de online versie van de NRC een reportage over het promotieonderzoek van Iris van der Wulp. Het artikel verscheen in de papieren versie van de NRC op zaterdag 2 maart 2024. Iris onderzoekt de relatie tussen ritmegevoel en het vermogen om woorden te herkennen in spraak.

Op 8 juni 2017 verscheen er een achtergrondreportage over het Babylab in het DUB Magazine, de onafhankelijke nieuws- en opiniesite van de Universiteit Utrecht. Hierin legt Frank Wijnen, directeur van het Babylab, uit hoe onderzoek met kleine kinderen in zijn werk gaat. Lees hier het hele artikel.

In de Trouw van 31 maart 2017 legt Brigitta Keij uit waarom het belangrijk is om op een ‘babytoon’ tegen baby’s te praten. Klik hier voor het hele artikel.

Brigitta Keij, één van onze onderzoekers, geeft in de Telegraaf van 9 augustus 2014 in 300 woorden antwoord op de vraag hoe baby’s taal leren. Klik hier voor haar antwoord.

Brigitta Keij, een van onze onderzoekers, is geïnterviewd door het tijdschrijft Wij Jonge Ouders (januari/februari 2014). In dit artikel kunt u lezen over het onderzoek van Brigitta en krijgt u een beetje een beeld waarom wij zo geïnteresseerd zijn in de vraag hoe kinderen taal leren!

Het babylab verscheen op 29 mei 2009 in de NRC Next. Er werd ons een vraag gesteld over waarom moeders vaak in de derde persoon over zichzelf praten als ze het tegen hun baby hebben. Lees hier ons antwoord.

Het babylab verscheen op 11 oktober 2007 in het Algemeen Dagblad. Een verslag van een bezoek aan het Babylab Utrecht en het plif-en-sook experiment. Lees hier het hele artikel.