Babylab voor Taalonderzoek

Babylab Nieuws

Huidige maatregelen i.v.m. corona

Zoals overal zijn ook in het Babylab de meeste coronamaatregelen niet meer van kracht. Wij houden nog wel de volgende zaken in acht:

Gezondheidsklachten?

Wij vragen u de afspraak af te zeggen, of in ieder geval even contact op te nemen, wanneer u of uw kind op de dag van het experiment of in de dagen daarvoor last heeft (gehad) van:

  • verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  • hoesten
  • benauwdheid
  • verhoging of koorts
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Ook als iemand in uw gezin of huishouden koorts en/of benauwdheid heeft, vragen wij u de afspraak af te zeggen.

De reden hiervoor is dat onze onderzoeksassistenten zelfs met een eenvoudige verkoudheid niet meer mogen testen, om elk risico te vermijden. Dit kan tot gevolg hebben dat een onderzoek stil komt te liggen, en dat willen wij natuurlijk graag voorkomen.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Wanneer het bij de voorbereiding of na afloop van een experiment niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, zullen wij gebruik maken van mondkapjes. De onderzoeksmedewerker kan u in dat geval ook verzoeken een mondkapje te dragen. Tijdens een experiment is het dragen van mondkapjes of gezichtsschermen niet nodig, omdat u en de onderzoeksmedewerker zich dan in verschillende ruimtes bevinden. Het eventueel dragen van bescherming is altijd van korte duur. Mondkapjes worden door ons beschikbaar gesteld